maanantai 8. elokuuta 2016

Suppaillen kohti pyöreitä vuosia







Juhlimme kuluneena viikonloppuna mieheni pyöreitä vuosia tuttuni mökillä ihanan Vihtilammen rannalla. Meitä oli koolla vajaan parinkymmenen ystävän joukko. Päivänsankarin toiveena oli ollut, ettei juhlista tulisi mitään pönötysjuhlia. Siksipä sainkin idean, että jotakin mukavaa urheilumuotoa voisimme harrastaa illan aikana. Suppailu valikoitui lajiksi ja valinta meni todella nappiin. Ja mikä parasta, sain tämän pidettyä yllätyksenä loppuun saakka itse sankarilta. Suppailua ei meistä moni ollut vielä kokeillut ja porukka oli tosi innostunutta.

Laudat ovat ilmatäytteisiä ja siksi niiden roudaaminen isollekin porukalle ei ole mikään logistinen ihmeteko. Myöskään hinnat eivät ole pilvissä. Voinkin lämpimästi suositella sup-lautojen vuokrausta ja ohjausta osana rentoa illan viettoa.



Laudat meille toimitti Erimover ja ohjaajaksemme saimme iloisen ja rennon Timin.(kuva alla) Erimover kuvailee sivuillaan suppailua näin;
SUP eli stand-up-paddling on yksi maailman nopeimmin kasvavista liikuntamuodoista. Helppo ja hauska tapa kohottaa kuntoa on vetänyt puoleensa aina vain uusia kokeilijoita, eikä loppua näy! Erimover tarjoaa SUP-lautailua ympäri Suomea, SUP-pisteillämme voit vuokrata lautoja, osallistua SUP Outdoor – kursseillemme tai vaikka kokeilla SUP Joogaa!

Erimover toimii myös SUP-lautojen ja varusteiden jälleenmyyjänä! Meiltä voit hankkia itsellesi kaikki SUP-lautailuun tarvittavat varusteet alan huippumerkeiltä!


Suppailu olikin yllättävän helppoa. Lauta on tosi vakaa ja meno rauhallisen rentouttavaa, ainakin
leppeässä ja tuulettomassa kesäsäässä. Nilkkaan kiinnitetään karkuremmi. Jos putoat veteen, ei lauta karkaa. Melalla melotaan ja laudalla seistään.
SupJooga on myös kasvava urheilumuoto. Joogailuun käytetään hiukan leveämpää sup-lautaa. Itsekin joogaa harrastaneena yritin tasapainoilla laudalla yhdellä jalalla, mutta sanottakoon, että haastavaa oli. Ehdottomasti alkaisin supjoogaa harrastamaan, jos siihen vain olisi mahdollisuus.

Ilta oli kaikin puolin onnistunut. Porukka oli innostunutta uuden lajin kokeilusta ja suppailimmekin noin pari tuntia yhteensä. Söimme tietysti hyvin ja saunoimme ja uimme pitkälle yöhön.




Elokuun pimenevät illat ovat kauniita ja jos sääkin on lämmin ja aurinkoinen, niin tunnelma on taianomainen. Auringonlasku siivilöi vaaleanpunaista valoaan pitkin veden pintaa ja näky on kaunis.







Kun hämärtää, on aika kaivaa kynttilät kaapeista. Olenkin sitä mieltä, että kynttilät kuuluvat ehdottomasti juhlakattaukseen. Näissäkin juhlissä tunnelmaa toivat ulkotulet, nuotio ja pöytäkynttilät. Vielä kun paikkana oli kaunis lammen ranta, seurana pitkäaikaiset ystävät, meno kiireetöntä ja leppoisaa, niin ilta oli todella ikimuistoinen.





                                                                                            Ylin kuva Erimoverin sivuilta


Niin kauan kuin mieleni on täynnä tätä elämää,
 niin kauan kuin tähdet tuikkivat
ja päivät paistavat tai pilven peitto verhoaa valon,
 niin kauan olet ystäväni.

Sheryl Matisse


                                                                                  

2 kommenttia:

  1. Ihana juttu! ihan tuntui että pääsi tunnelmaan mukaan! kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eveliina kommentistasi. Rentoa ja mukavaa meillä kyllä oli.:)

      Poista