keskiviikko 3. elokuuta 2016

Pieniä kesäreissuja

Lintubongari Marketanpuistossa



Kesälomat alkaa suurimmalla osalla olemaan jo takanapäin, mutta hetkeksi voi vielä palata kesälomatunnelmiin. Haluan tässä esitellä muutaman mielenkiintoisen kesälomakohteen, joissa lapsiperhe voi päivänsä viettää ilman kalliita sisäänpääsymaksuja. Ja missä viihtyy sekä aikuiset että lapset. Ainakin meidän perheessä meillä kaikilla oli niin mukavaa ja sääkin suosi.


Marketanpuisto


Liljat loistossaan ja hienosti loisto jatkuu myös kiven pinnalla


Ensimmäisenä esittelyssä on Espoossa sijaitseva Marketanpuisto. Marketanpuisto on puutarhaharrastajan ja omakotirakentajan ideapankki ja tapahtumapuisto, joka toimii myös kiinnostavana retki- ja virkistyskohteena. Puistossa pääsee tutustumaan pihan kasveihin, pintamateriaaleihin sekä kalusteisiin ja varusteisiin puistomaisessa ympäristössä. Ja sopivasti samalla suunnalla sijaitsee myös Espoon Ikea. Ikea voi olla sellaisena liikkeelle panevana voimana, joka motivoi ainakin naisväen lähtemään sille suunnalle. Loistava idea on purkaa energiat Marketanpuistossa ja suunnata päivälliselle Ikeaan ja vähän shoppailemaankin.


Aitamallia nykyaikaan

Lapsille löytyy parikin leikkipuistoa

Tutkittavaa riittää

Välillä voi harrastaa muotokuvaustakin. Huomaa taustan kolme eri sävyistä havupuuta

Laatoitus- ja kiveysideaa piharakentajalle

 Ehkä tällaiset on mun terassi-istutukset ensi kesänä



Hämeenlinna


Linnanneito löytyi tykin päältä päiväunilta

Toinen mielenkiintoinen retkikohteemme oli Hämeenlinnassa sijaitseva Hämeen linna. Seuraavan esittelytekstin olen lainannut täältä;

Hämeen linna kuuluu Suomen keskiaikaisiin valtakunnanlinnoihin. Se perustettiin oletettavasti Birger Jaarlin Hämeeseen tekemän ristiretken jälkeen 1200-luvun lopulla. Keskiajan kuluessa leirilinnasta rakennettiin asuinlinna linnanpäällikön käyttöön. 1700-luvulla linna korotettiin kolmikerroksiseksi ja ympäröitiin kehämuurirakennuksilla. Ulkoasua hallitsee punatiilen käyttö.
Hämeen linnassa ja sitä ympäröivissä kehämuurirakennuksissa toimi vankila vuosina 1837-1972. Vankilakäytöstä luovuttiin vähitellen. Valtio aloitti vuonna 1953 linnan tutkimus- ja restaurointityöt, jotka saatiin päätökseen vuonna 1988. Päälinnaa esitellään nykyään historiallisena muistomerkkinä.
Hämeen linna ympäristöineen on ainutlaatuinen kulttuuri- ja rakennushistoriallinen kokonaisuus, johon kuuluvat linnan ja kantakaupungin välinen puistovyöhyke sekä linnan kasarmialue. Maisemakokonaisuuden olennaisia osia ovat lisäksi Kaupunginpuisto ja Aulangon rantanäkymät.




Upeat oli maisemat ja historian havina oli käsinkosketeltavissa

On siinä saanut mukulakiviä naputella

Vankityrmän seinien kolot saivat mielikuvituksen liikkeelle mahdollisesta pakoyrityksestä

Onkohan ihka oikea ritari tätä kantanut

Mukavat olivat kiipeily- ja juoksumaastot



Aulangon upeat rantanäkymät

Suomenlinna

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä tulee oma suosikkini Suomenlinna. Sen historiasta lainaus täältä
Suomenlinna (ruots. Sveaborg) on Helsingin edustalla sijaitseva merilinnoitus. Historiallisena muistomerkkinä ja nähtävyytenä sen kulttuurillinen arvo on merkittävä, ja se on vahva osa Helsingin identiteettiä. Suomenlinnan rakennustyöt aloitettiin vuonna 1748 ja se tunnettiin vuoteen 1918 asti ruotsinkielisen nimensä Sveaborg mukaan Viaporina. Suomenlinna liitettiin vuonna 1991 Unesconmaailmanperintöluetteloon.
Suomenlinna on Suomen suosituimpia matkailukohteita. Linnoituksessa on vuosittain satoja tuhansia kävijöitä; vuonna 2013 tehty kävijäennätys oli 828 000 vierailijaa.







Suomenlinnassa hurmaa saaren monipuolisuus ja lauttamatka tuo aina reissuun oikeaa matkafiilistä. Se, että saari on asuttu, tekee Suomenlinnasta todella viehättävän. Asukkaat ilostuttavat turisteja koristelemalla ikkunalautansa runsaasti, kuten yllä olevista kuvista näkyy. Saarella on paljon nähtävää ja meri on jotenkin tosi läsnä.


Hups, minne se sisko katosi

Löytyi niin kiva hämppisportti, että läpi oli mentävä katsomaan ihanaa pihaa












Raikas suihku virkistää ja lehtipuun havina rauhoittaa

Toivottavasti vielä säät suosivat ja saadaan nauttia lämpimistä 
ja ikimuistoisista kesäpäivistä pitkään!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti