torstai 1. syyskuuta 2016

Valoa älyllä





Viime viikolla kerroinkin, että posti toi mielenkiintoisen paketin. Paketissa oli siis Philipsin Hue Starter Kit. Ja mitähän ihmettä tuo Hue meinaa? Se on henkilökohtainen langaton älyvalaistusjärjestelmä, mikä pitää sisällään kirkkaan ja tehokkaan ledivalon ja äärimmilleen viedyn, loistavan ja helppokäyttöisen tekniikan.
Itse kuulin ensi kertaa Huesta viime talvena, opiskellessani valaistussuunnittelua. Minut se hurmasi täysin. Jotain uutta, jotain innovatiivista, jotain helposti muunneltavissa olevaa ja ennen kaikkea luksusta arkeen! Sitähän me kaikki halutaan. Suuri osa elämästämme on arkea ja kotoilua, joten miksi emme hiukan panostaisi kodin valaistukseen helpolla ja älykkäällä tavalla.



Philipsin Huen avustuksella voit toivottaa itsesi tervetulleeksi kotiisi. Voit laittaa sen herättämään itsesi ihanalla sarastuksella. Voit säätää valaistuksen kirkkaaksi ja värilämpötilan korkeaksi, kun tehtäväsi vaativat tarkkuutta ja haluat olla virkeimmilläsi. Se voi jopa pitää sinut ajan tasalla säästä ja saapuvista puheluista. Mahdollisuuksia on rajattomasti. Tutustu niihin.



Hue Starter Kit-aloituspakettiin kuuluu silta, joka on koko järjestelmän sydän. Se yhdistää älylaitteesi Philips Hue-valoihin. Yhteen siltaan voit lisätä jopa 50 Hue-valoa ja lisälaitetta. Silta mahdollistaa valaistusjärjestelmän ohjaamisen myös kodin ulkopuolelta, sillä se on yhdistetty kotisi wifi-verkkoon. Lataat puhelimeesi tai tablettiisi Philips Hue-sovelluksen ja näiden välityksellä voit säätää valojen kirkkautta, luoda ajastimia, vaihtaa väriä ja käyttää mieleisiäsi loputtomia huikeita toimintoja.


Miltä kuulostaisi ajatus, että olet perheesi kanssa matkoilla ja sinulla olisi mahdollisuus sytyttää kotisi valot päälle aina iltaisin, jotta kotisi näyttäisi asutulta. Loistavaa, eikö totta? My Hue-sovellus mahdollistaa tämän. Voit ottaa yhteyden kotisi järjestelmään, olitpa missäpäin maailmaa tahansa.

Itse tykkään Philips Hue-järjestelmässä siitä tosi paljon, että se mahdollistaa kodin tunnelman ja sisustuksen muokkaamisen väreillä helpolla tavalla. Voitko kuvitella, että käytössäsi on huikeat yli 16 miljoonaa värisävyä. Luit aivan oikein, 16 miljoonaa valkoista ja värillistä LED-valon sävyä! Eli mahdollisuuksia on loputtomiin. 


Toki valojen ohjaaminen onnistuu ilman älylaitettakin. Philips Hue Tap on langaton älykytkin ja se mahdollistaa valojen ohjaamisen kosketuksella. Siihen voit määrittää 4 eri suosikkiasetusta ja se toimii myös kauko-ohjaimena. Hue Tap hyödyntää liike-energiaa ja siinä ei tarvita paristoja tai akkuja. Se saa virtaa kosketuksestasi ja sinä saat tietenkin virtaa loistavista värimaailmoista, minkä Hue-valaistus mahdollistaa.


Sinulla on mahdollisuus muuttaa arkipäiväinen valaistus todella hauskaksi ja revitellä huikealla valoshow:lla. Voit synkronoida värit musiikin, pelien ja televisio-ohjelmien kanssa. Voit laajentaa televisiokokemuksen koko huoneeseen ja värit elävät ohjelman mukaan. On myös mahdollista yhdistää valo suosikkikappaleesi rytmiin. Tässä videossa on meno päällä Hue-valaistuksen avustuksella, mutta en suosittele kovin myöhäistä valoiloittelua. Naapurit joko tykkää tai sitten ei...



Meidän perheen ensimmäiset Huet löysi paikkansa itse tekemiini valaisimiin. Valo on tosi kaunis ilman älyohjaustakin. Keittiö on mielestäni hyvä ympäristö aloitella tutustuminen Hue-valaistuksen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Keittiön pöytä on monesti koko kodin sydän niin kuin on silta Hue-älyvalaistuksessa. Pöytä kokoaa yhteen monenlaiset päivän toiminnot ja on loistavaa, kun voit elää siinä mukana vielä paremmin älyvalaistusta säädellen.
Mainittakoon vielä, etteivät nämä Huet jää meillä toivottavasti viimeisiksi. Seuraavana kiikarissa ylimmässä kuvassa näkyvä Hue Bloom table lamp. Ihan loistava yöpöytävalaisin!


Suloinen leppäkerttu tuli kuvaussessiotani ilostuttamaan ja haluankin leppäkertun myötä toivottaa sinulle värikylläisiä arkipäiviä! Tervetuloa tutustumaan tarkemmin Hue-älyvalaisinjärjestelmään Habitare-messuille Valolight-tapahtumaan.

                                                 Ullamaija



Hue Starter Kit saatu lahjoituksena medianäkyvyyttä vastaan
Valokuvat http://www2.meethue.com/fi-fi ja Ullamaija Seppä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti