torstai 22. syyskuuta 2016

Mitkä tuotteet ja ilmiöt sykähdyttivät -Habitare 2016


Vielä pitää hetkeksi palata messujen tunnelmiin, koska nähtävää ja koettavaa oli paljon. Haluankin jakaa teille mieleenpainuvia ideoita ja tuotteita. Onhan Habitare-messut vuoden kohokohta Suomen sisustusmaailmassa ja siinä suhteessa suunnannäyttäjä trendien saralla.
Habitare-messut tarjosivatkin sisustusnälkäisille todella paljon tuoteuutuuksia, ajankohtaisia trendi-ilmiöitä sekä hulluttelevia tulevaisuuden visioita.



Sisustuspallobaari

Huikean suosion saavutti tänä vuonna perustettu Sisustuspallobaari. Tämä baari löytyi Habitaren Decor-alueelta, joka oli ahkerien sisustajien ja pieniin tavaroihin hullaantuneiden kävijöiden lifestyle-halli. Sisustuspallobaarin pöytä notkui toinen toistaan herkullisimmista palloista, jotka asiakas sai poimia koriin niin kuin karkkikaupassa konsanaan. Pallot kiinnitettiin ledivalonauhaan ja upea valosisustuselementti oli valmis. Sisustuspallobaari avaa verkkokaupan lokakuussa, joten kannattaa suunnata verkkokauppaan ostoksille ja valita omat herkulliset väriyhdistelmät piristämään pimeneviä syysiltoja.







Signals-näyttely

Signals-näyttely oli Suomessa ainutlaatuinen sisustuksen trendejä ja tulevaisuutta luotaava näyttely. Näyttely oli todellakin puhutteleva ja sen tehtävä oli paketoida inspiroivasti tulevaisuuden tieto, mikä huonekalumuotoilussa ja sisustamisessa puhuttelee. Näyttely koostui neljästä erilaisesta maailmasta, joiden teemat olivat "Sotku", "Rakkaus kodissa", "Juuret" ja "Taidetta vai muotoilua?". Blogitekstin alussa näkyvä sohva viherkasveineen on Sotku-näyttelystä. Kaiken ei tarvitse olla kotona niin jämptiä. Sohva viherkasvien uusi kasvualusta? No ei nyt ihan...


Juuret-näyttely halusi osoittaa, että kodissa saa näkyä eletty elämä ja juuremme. Tapetit eri aikakausilta ja esivanhempien muotokuvat kuvasivat hyvin aihetta

Rakkaus kodissa saa näkyä rakkaan tuomilla kukkakimpuilla, halusta laittaa koti nätiksi sekä viestilaput perheenjäsenille

Taidetta vai muotoilua?

Muotoilua tuodaan esiin taiteen kautta. Rajat muotoilun, toimialojen ja työn välillä hämärtyy entisestään 


Uutta keittiömaailmassa

Perjantaina osallistuin yhdelle opastetulle messukierrokselle, jonka aiheena oli keittiöt. Päällimmäisenä jäi mieleen, että sama trendi, mikä vallitsee yleensäkin sisustusmaailmassa, pitää paikkansa myös keittiöiden osalta. Mattamustat keittiöt ovat nyt suurta huutoa, mitä eriskummallisemmat liesituulettimet, vinyylitapetit välitilassa sekä laadukkaalla puusepäntaidolla valmistetut täyspuiset keittiöt.


Kivannäköinen uutuus; kosteudenkestävä vinyylitapetti välitilaan


Jalokalusteen täyspuinen retrokeittiö. Täydellinen remontoitavaan rintamamiestaloon




Siesta-tuoli

Suosittu oli messuilla Fasetin osasto, eikä ihme, sillä pääroolissa oli vuonna 1952 Garl-Gustaf Hiort af Ornäsin suunnittelema Siesta-tuoli. Tuoli on nyt otettu uudelleen tuotantoon 40-vuoden tauon jälkeen ja tämä herätti messuilla ansaittua huomiota. Siesta-tuolin tunnistaa koko tuolin rakenteen läpi jatkuvasta takajalasta, joka valmistetaan yhtenä kappaleena. Luultavasti tuolin suosio johtuu loistavasta istuinmukavuudesta, laadukkaasta rakenteesta ja näyttävästä ulkonäöstä. Kyllä klassikon aina tunnistaa.





 Be&liv

Ihastuin Be&livin hempeään osastoon ja heidän ihastuttaviin tuotteisiinsa. Siron tyylikkäitä olivat One-maljakko ja Quartet-kynttelikkö. Näitä tuotteita saa kuparin, mustan kromin ja kullan sävyissä. Tuotteet toimitetaan litteässä lahjapaketissa. Loistava lahjaidea siis! Pakkohan tuollainen musta krominen One-maljakko oli omaan kotiinkin hankkia, kun monena päivänä kävin sitä hypistelemässä. Jopa kuvataiteilija Krista Launonen oli omalla messuopaskierroksellaan veikannut siitä tulevaisuuden klassikkoa.
Ja tietysti jouluksi pakko saada-listalla on niin ihana Quartet-kynttelikkö.





Ja muuta mieleenpainuvaa

Naturventionin Naava-älyviherseinä älykkäällä ilmaapuhdistavalla ominaisuudella

Sessakin kauniit ulkovalaisuutuudet

Akustoivaa taidetta. Hyödyllistä ja kaunista

Sagalagan Korpi-valaisin (kuva Sagalaga)


Tämä tällä erää Habitare-messuista. Mitäs tykkäsitte tuotteista ja ilmiöistä jutussani, jotka nostin esiin?
Seuraavana kiikarissa helmikuiset Tukholman sisustusmessut. Niitä odotellessa.
Mukavia aurinkoisia syyspäiviä!

                                             -Ullamaija-




2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Kivat koosteet messuilta!
    Ilmiö nimeltään sotku sykähdytti, on niin tuttu :D Oikeasti juuret -ilmiö oli ihanasti esitetty. Ja tuo be&liv:n kynttelikkö on tosi kaunis, jospa pukki tois mullekin!

    VastaaPoista