maanantai 23. tammikuuta 2017

Vuoden 2017 värit ja sisustusinspiraatioita leikkokukilla


Vuosi on vaihtunut myös värien maailmassa ja moni maali- ja väriyritys on julkaissut vuoden 2017 väritrendinsä. Nyt on upeiden sävyjen aika ja valkoinen väistyköön kodeistamme! Iloitkaamme väreistä. Se piristää ja lisää kodikkuutta ja lämpöä niin koteihin kuin julkisiin tiloihinkin.

Itse olen aina ollut todellinen väri-ihminen ja siksi tämä väri-iloittelu tuntuu itsestäni niin huisin mukavalta. Mielenkiintoista on nähdä parin viikon päästä Tukholman sisustusmessuilla mitä sisustusmaailmassa on meneillään ja kuinka värikkyys lyö itseään läpi. Ja nyt en puhu kirjavuudesta vaan tyylikkäästä ja harmonisesta värien käytöstä.

Ja koska olen myös kukkaistyttö ja leikkokukkien suuri ystävä, niin haluan käydä läpi tämän väritrendiasian kukka-asetelmia apuna käyttäen. Kukathan tuovat tilaan värikkyyttä ja elävyyttä. Voit itse alkaa lisäämään ympärillesi värikkyyttä valitsemalla seuraavan kukkakimpun juuri jonkun väritrendin mukaan. Huoletonta ja helppoa värien käyttöä.


Pantone


Photo: Pantone

Ehkä suurinta huomiota saa painoteollisuuden värijärjestelmä Pantone, jonka vuoden värijulkistamista odotetaan aina suurella mielenkiinnolla. Tämän vuoden Pantone-väri on Greenery eli keväisen heräävän luonnon väri. Tämä kuvastaa ajan trendiä. Arvostamme luontoa enemmän ja haluamme kiinnittää suurempaa huomiota ruoan puhtauteen ja suosia ympäristöystävällisiä tuotteita. Greenery on puhdas ja raikas väri. Tätä löytyy helposti vaikka vihertävästä koivun oksasta.

Photo: Pantone


Tikkurila


Photo: Tikkurila




Suomalaisen Tikkurilan tämän vuoden väri on Angora H466, joka on elegantti, pehmeä  ja tyylikäs väri. Vuoden väriksi valitaan sävy, joka kuvastaa ajan henkeä, ilmiöitä ja trendejä. Valitsijaraadissa olivat muotisuunnittelija Teemu Muurimäki, sisustussuunnittelija- ja bloggaaja Susanna Vento ja Tikkurilan designasiantuntija Marika Raike.

Kukkakamari Elsin Elinan kanssa valitsimme ajan trendin mukaisen kimpun kuvaamaan kahta väriä Greeneryä ja Angoraa. Neilikkalajike Off White on utuisen kaunis, juuri niin kuin Angora värinä tuo mielikuvan. Valkoinen Kuismamarja on upea pari neilikalle ja vihreä Kielopuun oksa on keväisen raikas niin kuin Greenery värinä.


Benjamin Moore


Photo: Benjamin Moore

Pohjoisamerikkalainen maaliyritys Benjamin Moore valitsi vuoden värikseen täyteläistä ja tummaa ametistia muistuttavan värisävyn nimeltään Shadow. Sävy on kyllä mielestäni upea ja dramattisuudessaan luo ympärilleen arvokkuutta ja lämmintä tunnelmaa. Shadow eli suomeksi varjo kuvaa myös sitä hetkeä, kun ilta pimenee ja varjot pitenevät, yö saapuu ja kaikki hiljenee...

Photo: Benjamin Moore


Shadow-värin inspiroimana tähän kukkakimppuun valitsimme Elinan kanssa tumman lilan Elegance-neilikan, Taskuruohon oksan ja aina niin trendikkään Eucalyptuksen oksan. Tuo Eucalyptuksen värihän on supertrendikäs tänä vuonna, sillä juuri tuota sävyä on myös tämän vuoden Tikkurilan Hazy-värikokoelmassa Nefriitti-sävynä ja Yhdysvalloissa ja Kanadassa vaikuttavan maaliyritys Behr Paint:n vuoden väreissä Balanced-sävynä.


Behr Paint
Photo: Behr Paint


Tikkurilan Hazy-värikokoelma


Photo: Tikkurila

Tästä hienostuneesta ja romanttisesta värikokoelmasta aistii vanhan ajan tunnelmaa ja se sisältää nuden, sammaleen, vanhan roosan ja harmaan eri sävyjä. Rustiikki-sävy kiehtoi värinä ja halusimme rakentaa leikkokukkakimpun sen inspiroimana. Skimmian-kukassa on juuri tällainen rikottu sävy ja kukka itsessään jo sopii tähän värikokoelmaan, joka huokuu englantilaisen kartanoromantiikan henkeä. Peiponkaalen-lehdessä on myös upea punertava sävy ja sopii loistavaksi pariksi Skimmian-kukalle.

Väri Rustiikki
Photo: Tikkurila







Ei muuta kuin maalikaupoille sävyjä valitsemaan vaikkapa uudeksi seinän väriksi ja kukkakauppaan pientä piristystä hakemaan. Talviaurinko on meitä viime päivinä piristänyt, miksei kotisi uudet sävyt?
Valoisia talvipäiviä toivotellen
                                                 -Ullamaija-



Kaupallinen yhteistyö Kukkakamari Elsi








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti