keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Uusi vuosi ja uudet sisustustrendit 2017




Nyt, kun on joulusta selvitty ja pakattu kaapin perälle ne punaiset liinat, tontut ja tädiltä perityt joulukranssit, niin on aika siirtää katse kaikkeen uuteen. Tässä jutussa käsittelen vuoden 2017 sisustustrendejä ja tästä vuodesta on kyllä tulossa mielenkiintoinen. Sen lupaan. Sanoisinko, että kaikille jotain tai ei nyt ihan minimalistille tai musta-valkoisen ystävälle...




Vihreä
Vihreä väri on vahvana tänä vuonna sisustuksessa. Löytyisikö mieleinen sävy limevihreän ja smaragdinvihreän väliltä ja testaisit päivittää kotisi värimaailman ajan hermolle? Jos et ole seinää heti maalaamassa, niin smaragdin vihreä maljakko jo ajaa asiaa tai uusi vihreä torkkupeitto sohvalle.

Photo: Vogue

Ruutua, raitaa ja printtejä
Nyt on nosteessa raikkaat tasaraidat, erilaiset ruutukuviot ja kasarihenkiset printit. Ikean uusi helmikuussa lanseerattava Spridd-mallisto on kyllä villin näköinen ja inspiraationsa se on saanut musiikista ja ihmisten liikkuvuudesta.

Ikean Spridd-mallistoa
 Photo:Ikea

Boråstapeterin Gaceful Living-malliston salmiakkiruutukuvioista tapettia
Photo:Boråstapeter

Trendikäs marokkolainen, tasaraitainen vaasi
Photo:shop.madesign.fi

Tropiikki ja isot kasviaiheet
Luulenpa, että täna vuonna et voi olla törmäämättä luontoaiheisiin tekstiileihin. Erityisesti tropiikki ja isot kasviaiheet ovat pinnalla. Kevättä kotiisi saat hankkimalla brodeeratun, luontoaiheisen tyynynpäällisen ja vielä puuterisin sävyin varustettuna.

Photo:Linum

Photo:HM Home

Photo:HM Home

Boheemius
Jos tykkäät runsaasta ja värikkäästä sisustustyylistä, nyt on sinun aikasi. Tämä tyyli hakee inspiraationsa romantiikasta ja impressionistisesta taiteesta ja se hehkuu kesän lämpöä ihanalla värikkyydellään, kirjavuudellaan ja runsaudellaan.
Ikean Jassa-mallisto lanseerataan maaliskuussa ja se edustaa tätä boheemin huoletonta elämäntyyliä. Siihen kuuluu värikkäitä tekstiilejä ja luonnonkuidusta valmistettuja huonekaluja.
(ylin kuva Ikea)

Photo:Ikea

Photo:Ikea

Sirous, keveys, luonnonmateriaat
Erityisesti huonekaluissa on nähtävissä edelleen tämä jo pinnalla ollut trendi. Huonekalut ovat pääsääntöisesti siroja ja keveitä. Puuta ja nahkaa suositaan materiaaleina ja erilaisia punostekniikoita näkee paljon.
Korkki on ollut suosittu myöskin ja sitä on näkynyt jo jonkin verran huonekaluissa. Nyt on kasvavana trendinä seinille tarkoitetut korkkimateriaalit.

3D-muodot ovat nouseva trendi, niin kuin tässä seinäkorkissa.
Photo:Art by Cork

Photo:Moroso

Photo:Moroso

Photo:Driade

Itse lähden helmikuun alussa Tukholman sisustusmessuille tutustumaan lähemmin vuoden 2017 trendeihin ja värimaailmaan. Viime vuonna oli aika hempeät messut, vaikkakin tykkäsin messuista tosi paljon. Luulenpa, että tänä vuonna näkyy hiukan enemmän runsautta ja värikkyyttä.
Mukavaa ja rohkeaa sisustusvuotta teille kaikille.
                                                                              -Ullamaija-








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti