keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Jouluisia DIY-juttuja




Vielä on puolitoista viikkoa aikaa kerätä oksat ja havut pihamaalta ja hakea autotarvikeliikkeestä vannemaalia spraypullossa sekä kaivaa loput jouluvalot kaapin kätköistä ja tehdä jouluisia somistuksia. Joulu on ihanaa aikaa ei niin aktiiviselle tee se itse-ihmiselle, sillä usein jouluna luovuus kukkii. Ja lehdet ja netti ovat pullollaan kaikenlaisia askartelu- ja somistusohjeita.
Jouluna ei haittaa runsaus minimalistinkaan kodissa, bling blingiä voit laittaa sinne ja tänne, voit revitellä ja koristella kotisi vaikka minkä maailman pikku poroilla ja tähtösillä. Jouluna on kaikki sallittua, sillä onhan nyt kaamos ja joulu ja tätä kestää vain niin lyhyen aikaa. Minä muuna vuoden aikana kaivat tädiltä saadut kranssit esiin ja mummon vanha liina on vaan niin ihana? Perinteet tuovat tunnelmaa vai miten se nyt olikaan...




Itse en ole mikään käsityöihminen, mutta joulun aikaan minulla iskee joku ihme vimma tehdä oksista, risuista ja havuista jonkin sortin taidetta. Tässä on vuosia sitten tehty kuusen mallinen viritelmä seinälle. Oksan pätkät maalasin kevyesti valkoisella spraymaalilla ja liitin ne naruilla toisiinsa. Pahoittelut hämärästä kuvasta.


Tässä on lätkäisty myöskin valkoisella maalilla maalattu iso oksa seinälle ja jouluvalopalloja ripoteltu huolettomasti sinne ja tänne. Jouluna kun ei kaiken tarvitse olla niin justiinsa.


Pikku kuusi on löytänyt paikkansa sinkkiämpäristä ja saanut tähtijouluvalot ympäriinsä. Samat valot jatkuvat ikkunalla roikkuen. Tämä tuotos oli viime vuoden mallia.



Tännä vuonna somistin portaikon ikkunan samoilla tähtivaloilla ja kimaltelevilla tähdillä. Valkoiseksi maalattu heinäseiväs on koristanut ikkunaamme jo vuosia ja siihen on aina lisätty somisteita sesongin mukaan.


Olohuoneemme huonekuusi sai myöskin jo joulun. Huovutetut sydämet ja jouluvalot tuovat joulun tunnelmaan ennen oikean kuusen saapumista paraatipaikalle. Rakastan kuusenkoristeitamme. Pääasiassa ne kaikki ovat käsintehtyjä ja siksi niin tärkeitä minulle. Nämä sydämet ja muutkin kuusenkoristeemme ovat vuosien saatossa hankittu Rajamäen upeasta , kylän omasta käsityöläistaitajien liikkeestä. Käy tutustumassa Lyhyttavaraliikkeen tarjontaan täällä. 

Mukavaa joulun odotusta kaikille!      -Ullamaija-

"Joulu tuo tullessaan ison ilon,
ja ehkäpä myös muutaman lisäkilon.
Mutta ei huolta nyt asiasta tästä,
vaan nautitaan elämästä.

On siirapin, neilikan tuoksua,
on piirakoita ja rusinoita,
on kiireistä kaupassa juoksua.
Mutta ei huolta nyt asiasta tästä,
vaan nautitaan elämästä!"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti